Nàpols: viatge d'estudis 2017

30 de gener al 3 de febrer de 2017
Al segon viatge d’estudis de la Facultat Antoni Gaudí s'hi van inscriure un grup d’alumnes de grau i de màster, tant de Patrimoni com d’Arqueologia i Arts cristianes

Alumnes i professors de la Facultat Antoni Gaudí van visitar Nàpols, la capital de la regió de Campània, durant la primera setmana de febrer, una data habitual pels viatges d’estudis de la Facultat. 

El grup va iniciar el viatge recorrent el centre històric, mostra d’un passat barroc esplendorós, combinat amb el tarannà de la vida al carrer característica del sud d’Itàlia.

Els itineraris estaven dirigits pels professors que acompanyaven el grup i tenien com a destí els indrets patrimonials que configuraven el programa del viatge.

Entre altres visites, els experts van guiar al grup per la Catedral i la seva col·lecció d’art sacre, amb les famoses relíquies de Sant Gennaro, la capella de Sansevero, amb l’extraordinària col·lecció d’art en què hi destaca Il Cristo Velato de Giuseppe Sanmartino, la basílica i el monestir de Santa Chiara, o la capella del Pio Monte della Misericordia, que acull l’obra de Caravaggio sobre les set obres de Misericòrdia.

A més de visitar la ciutat, es va sortir fora de Nàpols per veure la basílica paleocristiana de Cimitile, on hi ha les tombes de Sant Fèlix i de Sant Paulí de Nola. El grup va comptar amb un guia d’excepció, el Dr. Carlo Ebanista, responsable del centre de recerca del conjunt cristià de Cimitile.

Barroc, arqueologia, basíliques paleocristianes o l’empremta de la Corona d’Aragó són algunes de les pinzellades que van omplir de color el viatge a Nàpols.