Juny 2018

"La major part del patrimoni és eclesiàstic"

Entrevista a Mònica Santín, estudiant de Patrimoni cultural eclesiàstic, guia oficial de la Generalitat de Catalunya i col·laboradora de la Facultat de Filosofia en els cursos d'estiu de la Universitat Ramon Llull.

La Mònica Santín va fer el grau de Turisme (CETT) i un postgrau de Direcció comercial (FundEmi IQS). Ha treballat en el sector de la formació i la comunicació audiovisual i com a guia turística de la Generalitat de Catalunya. L'any 2013 va decidir reincorporar-se al món universitari i va escollir les facultats de l'Ateneu Sant Pacià per continuar els seus estudis. Aquest curs s'ha matriculat a Epigrafia, assignatura del màster d'Arqueologia cristiana, per complementar la seva formació.

Quins estudis has cursat a l'Ateneu Universitari?

Dins l'Ateneu Universitari he estudiat primer a la Facultat de Filosofia de la Universitat Ramon Llull, on vaig fer el Diploma de Patrimoni cultural eclesiàstic (2013-2014) i després vaig continuar amb el màster de Patrimoni cultural eclesiàstic a la Facultat Antoni Gaudí (2016-2018).

Què t'han aportat els estudis a l'Ateneu universitari?

Estava buscant uns estudis d'interpretació de patrimoni que sortissin d'una oferta més convencional i que apart del que és la forma, també anessin al sentit, al fons, al "perquè".

A més, vaig escollir el patrimoni cultural eclesiàstic perquè a la majoria de poblacions el patrimoni és eclesiàstic, a Barcelona mateix tenim la Sagrada Família que és una icona de la ciutat i quan visitem un poble anem a visitar l'església, per això m'he volgut especialitzar.

Quina és la teva activitat professional? T'han servit els teus estudis per la teva professió?

En el camp professional dedico la major part del meu temps a la meva feina com a guia. Sóc guia oficial de la Generalitat de Catalunya, per tant aquests estudis per mi han estat fonamentals.

També dins l'Ateneu m'he vinculat a un grup de recerca en Simbologia en l'Art Occidental, amb el qual organitzem els cursos d'estiu de la Universitat Ramon Llull, i ocasionalment també participo en la formació.

M'agrada molt estar vinculada a l'Ateneu tant com a col·laboradora com a estudiant. Em segueixo matriculant de les assignatures que m'interessen i a més a més assisteixo als cicles de conferències que s'organitzen periòdicament.