Un grup d’alumnes del màster de Patrimoni de l’Església de la FHEAG visita la torre de Bellesguard, d’Antoni Gaudí

17 de juliol de 2017
La torre de Bellesguard va ser construïda entre el 1900 i el 1909 i va estar inspirada en el castell medieval de Martí l’Humà, últim rei de la dinastia catalana del Casal de Barcelona

La professora Rosa Ribas, coordinadora de l’assignatura “La basílica de la Sagrada Família” va organitzar la visita a la torre de Bellesguard, juntament amb Manuel Medarde, expert en Gaudí i membre del grup de recerca de Bellesguard.

L'indret on d'Antoni Gaudí va edificar la torre, construïda entre 1900 i 1909, ha estat habitat des de fa més de dos mil anys. El grup de recerca hi ha trobat restes corresponents a diferents èpoques, des de ceràmica ibèrica del segle II aC, fins les restes medievals del castell de Martí l’Humà i les muralles, i altres descobertes. Aquestes recerques es donaran a conèixer en articles i publicacions per part dels investigadors.

La torre de Bellesguard està inspirada en el castell medieval de Martí l’Humà, últim rei de la dinastia catalana del Casal de Barcelona. La visita va permetre als alumnes conèixer l’edifici, el seu sentit simbòlic, les solucions de Gaudí per crear espais amb diferents finalitats, els materials utilitzats i els diferents usos que ha tingut la torre al llarg de la història. Per últim, els alumnes també van gaudir les magnífiques vistes que ofereix el terrat, des del qual es veu la ciutat i el mar.