"Monges: cultura i llibertat", curs de la Facultat de Filosofia de Catalunya 2018

Del 2 al 6 de juliol de 2018

La Facultat de Filosofia de Catalunya, que cada any organitza un curs d'estiu al Seminari Conciliar, ha dedicat el de l'any 2018 a les trajectòries vitals de diverses monges, amb un repertori diversificat de ponències.

Aquestes van englobar temes i èpoques diferents, des de la vessant literària de Sor Eulàlia Anzizu o el lideratge de l'abadessa Emma de Barcelona, fins a casos molt inusuals, com el de Catalina de Erauso, coneguda com la monja Alférez, o el de Violant de Luna, una abadessa rebel.

Una de les classes es va impartir en el magnífic entorn del claustre del monestir de Pedralbes, on els assistents van seure al banc que voreja el brocal del pou. Posteriorment, la directora i conservadora del Museu, va acompanyar als alumnes pels diversos entorns d'aquesta joia medieval de Barcelona, de la qual sempre hi ha facetes noves per a descobrir.

El darrer dia de curs va tenir lloc al Monestir de Sant Pere de les Puel·les. Després d'una sessió dedicada a l'Ordo Virtutum d'Hildegarda de Bingen, els assistents van gaudir d'un berenar al jardí i després van visitar l'arxiu, acomiadant-se amb ganes de repetir el proper any.

sample.pdf18.37 KB